Kuidas Saago aitas ühtlustada Hades Geodeesia ja 3Di protsesse ning parandada meeskondade vahelist koostööd ja läbipaistvust

Millega tegeleb Hades Geodeesia? 

Hades Geodeesia on Eesti kapitalil põhinev ja spetsialistide poolt loodud ettevõte, mille põhitegevus on ruumi andmetel põhineva informatsiooni kogumine, töötlemine ja edastamine kinnisvara elukaarel tegutsevatele klientidele. 

Paar aastat tagasi arendas Hades Geodeesia brändi 3Di, mis arendab innovatiivseid lahendusi geodeesia valdkonnas eesmärgiga muuta ehitusandmed visuaalseks ja lihtsasti arusaadavaks. 

Hades Geodeesia ja 3Di on kaasa teinud paljudes suurprojektides nagu kaubanduskeskus T1, Tallinna Vangla, Tornimäe kaksiktornid, SEB peakontor Tornimäel, ERM ja Eesti Rahvusarhiiv. Käesolevatest projektidest üks suurimaid on Rail Baltic raudteeühenduse loomine. 

Miks Hades Geodeesia otsustas Saago kasuks? 

Angelina Jerjomina: “Oli vaja lahendust, mis võimaldaks tervet meie organisatsiooni ühtsena hoida ja leidsime Saago”.

Hades Geodeesia meeskonnale ei olnud nutikate lahenduste kasutamine tööde juhtimises uus kogemus, kuid varasemalt kasutati selleks teist tarkvara. Otsus tarkvara välja vahetada tulenes peamiselt sellest, et eelnev programm vastas vaid ühe konkreetse meeskonna vajadustele, kuid Hades otsis lahendust, mis võimaldaks terve organisatsiooni tööprotsesse ühtlustada. 

Kuigi enam ei ole täpselt kellegil meeles kuidas Saagoni jõuti, siis lõpliku otsuse Saago kasuks tegi Hades Geodeesia kolmel peamisel põhjusel: kiire suhtlus, Saago valmisolek kliendile sobivaid lahendusi leida ja mugav keskkond.

Eriti oluliseks osutusid siin kiire suhtlus ja Saago valmisolek kliendile sobivaid lahendusi leida. Nimelt selgus testimise käigus, et Hades Geodeesia ei saa harjumuspäraselt Saago kaudu arveid koostada. Kuna arved pidid kuu lõpus kindlasti klientidele välja minema, siis aitas Saago luua programmi vastava lahenduse, mis võimaldas kõik tööd arveteks koondada ja õigeaegselt klientidele välja saata. Nüüd kasutavad seda lahendust ka mitmed teised ettevõtted.

Saagos automaatselt genreeritud akt töö vastuvõtja allkirjaga

Millised on Hades Geodeesia soovitused uuele programmile üleminemisel? 

Uue tarkvara kasutuselevõtu sujuvuse määrab suuresti ka kasutajate eelnev kogemus. Hadese näitel oli näha, et meeskondadel, kes kasutasid varem sarnast tarkvara, läks Saago kasutuselevõtt sujuvamalt kui neil, kes kasutasid varem Excelit ja muid kontoritarkvara programme. 

Selleks, et uus tarkvara kogu ettevõttes kasutusele saada oli suur roll 3Di ehitusgeodeesia spetsialisti ja projektijuhina töötaval Angelina Jerjominal, kes koostas erinevad koolitusmaterjalid ja korraldas igale meeskonnale koolituse võttes arvesse nende spetsiifilisi vajadusi.

Üleminek ei toimunud üle öö, vaid edasi liiguti meeskond meeskonna haaval väikeste sammudega andes töötajatele aega uue tarkvaraga harjuda, lahtised küsimused lahendada ja ühtlasi ka mõnedel juhtudel sisemisi protsesse muuta. Kogemuse põhjal võib öelda, et üldiselt ongi see kõige parem viis uuele tarkvarale üleminekuks. 

Alates jaanuarist kasutavad kõik Hades Geodeesia osakonnad ainult Saagot ja Angelina sõnul on selle muudatusega seoses "paranenud arusaam teiste osakondade objektide ja klientide kohta, sest meil on üks ja sama andmebaas”. 

Milliseid Saago funktsioone Hades Geodeesia kõige rohkem kasutab? 

Ülevaade Saago moodulitest ja nende kasutusvõimalustest

Saagos on hetkel saadaval 11 erinevat moodulit, mis võimaldavad muuhulgas koostada/hallata oma objektidega seotud teateid ja ülesandeid, luua hooldusgraafikuid, koostada hinnapakkumisi ja koondada objektidega seotud ajalugu. See viimane ongi Hadese jaoks Saago üks suuremaid väärtusi, sest Hades Geodeesia tegeleb ehitise geodeetilise teenindamisega terve ehitise elukaare vältel ning ajaloo talletamine ühtsesse keskkonda on esmatähtis. 

Angelina soovitakski Saagot just nendele ettevõtetele, kes tegelevad ehitistega nende elukaare vältel, sest Saago võimaldab mugavalt töösid hallata ja samal ajal ka kogu töödega seotud ajaloo talletada. 

Kuigi ülesannete moodul ja objektidega seotud ajaloo talletamine on ühed olulisemad funktsionaalsused, siis tegelikkuses kasutab Hades kõiki Saago mooduleid, sest juba ühe mooduli välja jätmisel süsteem enam nende jaoks ei toimiks. 

Näiteks on analüütika moodulil oluline roll palgaarvestusel, sest see võimaldab välja võtta töötunnid ja objektidel veedetud aja, kalender võimaldab silma peal hoida käesolevatel ja sissetulevatel töödel ja aktide moodul võimaldab klientidele arved välja saata. 

Tarkvara arendus on pidev dialoog kliendiga

Lisades juurde uusi funktsioone on Saago jaoks oluline neid olemasolevatele klientidele tutvustada. Näiteks on võimalik Saagos QR-koodi skaneerimise teel avada veebivorm, mille kaudu saab esitada teateid. See töötab väga hästi nt kaubanduskeskustes, kus üürilised saavad haldurile teada anda kui nende üüripinnal on miskit vaja teha, kuid Hades Geodeesia näeb potentsiaali kasutada QR-koodi hoopis selleks, et nende kliendid saaksid veebivormi kaudu lihtsalt hinnapäringuid teha. 

Saago veebivormi saab avada läbi QR-koodi või lingi

Igapäevaselt Saagot kasutades tekib klientidel mõtteid ja ideid kuidas saaks olemasolevat funktsionaalsust kasutada teise nurga alt või lisada juurde hoopis uusi lahendusi. Need võivad olla pisilahendused nt muuta mõne nupu paiknemist või muuta mõni andmeväli silmapaistvamaks, kuid samuti oleme klientidega arutanud tervete uute moodulite lisamist. Näiteks näeks Hades Geodeesia potentsiaali moodulil, mille kaudu saaks klientidelt küsida tagasiside ja seda Saago kaudu ka talletada, organiseerida ning analüüsida. Kõik sellised mõtted arutame Saagos sisemiselt põhjalikult läbi ja tihti juhtub, et need leiavad tee ka meie arendusplaani. 

Jaga: